Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τι σημαίνουν τα όνειρα που εμπεριέχουν sex;



 Καλησπέρα φίλοι μου...Σήμερα είδα αυτό το άρθρο και επί την ευκαιρία σκέφτηκα να το βάλλω και στην σελίδα μου....Για διαβάστε το..

Τα όνειρα, αντίθετα με τη ζωή μας δεν έχουν φραγμούς. Όλοι έχουμε απορήσει με όλα όσα είδαμε το προηγούμενο βράδυ, πολλές φορές δεν τα παραδεχόμαστε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Για ακόμη μια φορά η επιστήμη, και συγκεκριμένα αυτή της Ψυχολογίας έρχεται να φωτίσει τα σεξουαλικά όνειρά μας....


Τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του ύπνου μας. Η σεξουαλική μας φύση, οι φόβοι αλλά και επιθυμίες μας που κρύβονται βαθιά στο ασυνείδητό μας έρχονται στην επιφάνεια. Αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και να μας πάρει ο ύπνος.

Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο" υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, άρα και όσα έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, θέλουν να μας διδάξουν κάτι για τη ζωή μας.

Με φιλικό πρόσωπο

Στην πραγματικότητα φίλος, στο όνειρο εραστής. Αν ονειρευτείτε ότι έχετε επαφή με κάποιον γνωστό σας, η ψυχολόγος Sharon Gilchrest O'Neill, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο όνειρο κρύβει κυρίως φοβίες, άγχη και μεγάλες αγωνίες που εκδηλώνονται στον ύπνο μας με αυτόν τον τρόπο. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποιον "κρυφό έρωτα", ωστόσο επισημαίνεται ότι αυτό συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις.

Με συγγενή

Όνειρο ή καλύτερα εφιάλτης, ειδικά όταν πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού. Κάτι τέτοιο όμως θεωρείται φυσιολογικο΄, κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Psychologies, "τα προεφηβικά ή εφηβικά όνειρα που περιλαμβάνουν ερωτικές σκηνές με συγγενή πρώτου βαθμού, θεωρούνται από τους ψυχολόγους απαραίτητα για την ψυχολογική ισορροπία και τη συνειδητοποίηση της σεξουαλικής ταυτότητας των νεαρών ατόμων. Το πρόβλημα είναι οι ενοχές που δημιουργούν, μια και το πρόσωπο που τα βλέπει δεν μπορεί να τα τοποθετήσει στην σωστή τους προοπτική. Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να φέρνει στην επιφάνεια κάποια μορφή σεξουαλικής διάθεσης, που έχει απωθηθεί από το συνειδητό, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις σχηματοποιούν μια ανάγκη για συναισθηματική τροφή".

Με άγνωστο

Αυτό πάλι δεν το φανταζόμασταν. Ο άγνωστος στον ύπνο σας, στην πραγματικότητα είναι δεν είναι και τόσο άγνωστος. "Ο άγνωστος συμβολίζει μία πλευρά του εαυτού σας. Μήπως πρόσφατα κάνατε ή ετοιμάζεστε να κάνετε, κάτι που απαίτησε τεράστιο θάρρος, τόλμη και δύναμη; Ο άγνωστος σεξουαλικός παρτενέρ του ονείρου δείχνει ότι είστε περήφανοι ή αγχωμένοι για το κατόρθωμά σας", τονίζει η O'Neill, προσθέτοντας ότι στα ανθρώπινα όνειρα το στοιχείο του Ναρκισσισμού είναι ιδιαίτερα έντονο.

Με τον/την πρώην

Το κρεβάτι (όχι απαραίτητα βέβαια!) έναν παλιός έρωτας και εσείς. Μάλλον όχι τόσο ευχάριστο όνειρο, ειδικά αν ο χωρισμός ήταν επώδυνος. Δε σημαίνει ότι δεν έχετε "ξεκολλήσει". Μπορεί απλά να σημαίνει ότι προσπαθείτε να "ξεφορτωθείτε" αυτό το άτομο από την καρδιά και το μυαλό σας. Ειδικά αν βρίσκεστε ήδη σε μία νέα σχέση, το όνειρό αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να κλείσετε οριστικά τον προηγούμενο κύκλο προκειμένου να ανοίξετε έναν καινούργιο, επισημαίνει η ψυχολόγος.

Με το ίδιο φύλο

Όχι. Δε σημαίνει (απαραίτητα) ότι είστε ομοφυλόφιλος.Έτσι λοιπόν μη σπεύσετε να "διαγνώσετε" ομοφυλοφιλικές τάσεις στον εαυτό σας αν ονειρευτείτε ότι απατάτε τον/την σύντροφό σας με άτομο του ίδιου φύλου."Ψάξτε μέσα στην ημέρα που πέρασε, τι κάνατε που να έχει καθαρά "θηλυκές" ιδιότητες (αν είστε γυναίκα) ή "αρσενικά" χαρακτηριστικά (αν είστε άντρας). Είναι πιθανό αυτή η πράξη να εμφανίζεται στον ύπνο σας μέσα από σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο", εξηγεί η ψυχολόγος.

Με διάσημο

Όταν κάποιος ονειρεύεται ότι έχει ερωτική επαφή με κάποιον διάσημο, σύμφωνα με την O' Neil είναι πολύ πιθανό να πρόκειται απλά για διακαή πόθο! Πάντως, το ποσοστό των αντρών που θυμάται αυτά τα όνειρα ως μια θετική εμπειρία ανέρχεται σε 44% ενώ στις γυναίκες δεν ξεπερνά το 30%, ενώ μόλις 4% και των δύο φύλων δήλωσε ότι βίωσε οργασμό κατά τη διάρκεια του ονείρου.

Η συμβουλή πάντως της ψυχολόγου είναι ξεκάθαρη: "Τα σεξουαλικά όνειρα, συχνά έχουν μία πολύ απλή εξήγηση. Μέσα στη σχέση σας παραμελείτε το σεξ ή διστάζετε να εκφράσετε τις αληθινές επιθυμίες σας. Μόλις το κάνετε θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν και τα όνειρα αυτά"

Πηγή: Περιοδικό Psychologies/cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου